Promosyonlu Uçak Biletleri

18 Şubat 2013 Pazartesi




YENGEÇ MiKADO -JAPONYA–Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER

1,5 adet yumuşak kabuklu yengeç
5 gram cajun baharatı 
2 gram deniz tuzu 
1 gram taze öğütülmüş karabiber
Mısır nişastası
Soya filizi salatası için 
10 gram soya filizi 
5 gram kırmızıbiber 
5 gram sarıbiber 
5 gram yeşil biber 
10 gram havuç 
5 gram taze soğan 
5 gram pırasa 
1 çorba kaşığı sweet-chilli sos
1 çay kaşığı soya sos 
1 çay kaşığı yeşil limon suyu 
1 çay kaşığı susam 
3 gram kişniş yaprağı
Wasabi’li mayonez için 
30 gram ev yapımı mayonez 
1 çay kaşığı wasabi tozu 
2 çay kaşığı limon suyu
Garnitür için 
Tüle sarılmış 1/2 misket limonu 
Karides cipsi
HAZIRLANIŞI

1. Yengeçleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kuru ve temiz bir peçeteyle fazla sularını alın.
2. 1 porsiyon için 3 parça yengeç ayırın. Yengeçleri toz cajun, deniz tuzu ve karabiber karışımıyla tatlandırın.
3. Yengeçleri mısır nişastasına bulayıp kızgın sıvıyağda gevrek oluncaya kadar kızartın.
4. Kızarmış gevrek yengeçleri kuru ve temiz bir peçetenin üzerine alıp fazla yağını çektirin.
5. Hazırladığınız soya filizi salatasını ve şişe geçirdiğiniz karides cipsini servis tabağına alın.
6. Çöp şiş yardımıyla dik bir şekilde tutturduğunuz yengeçleri soya filizi salatasının yanına yerleştirin.
7. Ev yapımı mayonez, wasabi tozu ve limon suyuyla hazırladığınız wasabi’li mayonezle servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder