Promosyonlu Uçak Biletleri

17 Şubat 2013 Pazar




Ördek Çorbası Endonezya – Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler
Karides ezmesi 2 kaşık  -  Biber  - Kişniş yapragi (taze) 1 avuç - Tuz 1/2 kaşık
Sogan (Küçük) 10 adet  - Domates 2 adet - Acı kırmızı biber 3 – 5 adet - Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet - Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr. - Sirke 1 kaşik – Şeker- Limon suyu 3 kaşik - Sarmısak 5 diş


Tarif
·       Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
·       Ördeği iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
·       Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
·       Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın
·       Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
·       Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
·       Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
·       Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
·       Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin
·       Tuz koyun
·       Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin
·       Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
·       Yavaşça soğumaya bırakın
·       Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder