Ördek Çorbası Endonezya – Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler
Karides ezmesi
2 kaşık - Biber -
Kişniş yapragi (taze) 1 avuç - Tuz 1/2 kaşık
Sogan (Küçük)
10 adet - Domates 2 adet - Acı kırmızı
biber 3 – 5 adet - Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet - Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr. - Sirke
1 kaşik – Şeker- Limon suyu 3 kaşik - Sarmısak 5 diş
Tarif
· Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
· Ördeği iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
· Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
· Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince
ince doğrayın
· Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
· Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
· Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
· Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
· Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve
kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su
ekleyin
· Tuz koyun
· Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika
kadar yuksek ateşte pişirin
· Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
· Yavaşça soğumaya bırakın
· Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu
ekleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder