Promosyonlu Uçak Biletleri

17 Şubat 2013 Pazar






ÇiN USULÜ BALIK-Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler:

1 kg. alabalık
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 demet taze soğan- taze soğan süslemek için
1 küçük zencefil- ayçiçek yağı yağlamak için
1 küçük yeşil biber
100 gr. Mantar- karabiber- tuz
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı şarap

Hazırlanışı:



Fırını 180 C’ye ısıtın. Balığı alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip yağlayın. Balığı kurulayıp içini dışını tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
Bir tavada yağı ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki defa karıştırarak 1 dak. daha pişirin.
Karışımı balığın üstüne döküp folyonun kenarlarını kapatın. Fırında 45 dak. pişirin
Balığı dikkatlice bir servis tabağına alın. Taze soğan ve mantarlarla süsleyip, sosunu üzerine döktükten sonra servis yapın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Alabalık yerine sazan veya kefal kullanabilirsiniz.
SERVİS ÖNERİSİ: Şehriye ve soya fasulyesi ile servis yapabilirsiniz.
ALTERNATİF: Balığı bir tabağa alın ve folyoda kalan pişme suyunu küçük bir tencereye dökün. 3 yemek kaşığı taze portakal suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip bir taşım kaynatın. Bu sosu balığın üstüne döküp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder