ÇiN USULÜ BALIK-Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler:
1 kg. alabalık
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 demet taze soğan- taze soğan süslemek
için
1 küçük zencefil- ayçiçek yağı yağlamak
için
1 küçük yeşil biber
100 gr. Mantar- karabiber- tuz
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı şarap
Hazırlanışı:
Fırını 180 C’ye
ısıtın. Balığı alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip yağlayın. Balığı
kurulayıp içini dışını tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
Bir tavada yağı
ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık
karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki
defa karıştırarak 1 dak. daha pişirin.
Karışımı balığın
üstüne döküp folyonun kenarlarını kapatın. Fırında 45 dak. pişirin
Balığı dikkatlice bir
servis tabağına alın. Taze soğan ve mantarlarla süsleyip, sosunu üzerine
döktükten sonra servis yapın.
ALIŞVERİŞ
ÖNERİSİ: Alabalık yerine sazan veya kefal
kullanabilirsiniz.
SERVİS
ÖNERİSİ: Şehriye
ve soya fasulyesi ile servis yapabilirsiniz.
ALTERNATİF: Balığı
bir tabağa alın ve folyoda kalan pişme suyunu küçük bir tencereye dökün. 3
yemek kaşığı taze portakal suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip bir
taşım kaynatın. Bu sosu balığın üstüne döküp servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder